Skip to main content

Dünya Kadınlar Günü: Partneriniz doğru boyutta prezervatif takıyor mu?

Dünya Kadınlar Günü, kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasi başarılarını onurlandırmak amacıyla 8 Mart'ta tüm dünyada kutlanmaktadır. Bu vesileyle, bir kadın olarak seks ve doğum kontrolü söz konusu olduğunda cinsel sağlığınızın kontrolünü nasıl geri alabileceğinizi düşündük. Bu yollardan biri, daha güvenli seks için partnerinizin doğru boyutta prezervatif kullandığından emin olmaktır.

Yeni bir çift ayakkabıyı denemeden satın almayız, ancak birçok insan prezervatif numarasını tahmin eder ve genellikle ya çok büyük olan ya da çok sıkı hissettiren yanlış numarayı giyer, bu da cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, HIV veya hamilelik riskine yol açabilir.

Erkekler için doğru boyutta prezervatife sahip olmak kadınlar için de neden önemlidir?

Hiç süpermarkette ya da eczanede prezervatif reyonunda yürürken ya da internetten prezervatif satın alırken ilk gördüğünüzü seçtiniz mi? Partnerinize uygun olup olmadığını kendinize gerçekten sormadan? - O zaman yalnız değilsiniz.

Ancak prezervatif kullanırken risk alırsanız, cinsel sağlığınızı da riske atmış olursunuz. Prezervatif, penis ve vajina arasında fiziksel bir bariyer görevi görerek cinsel sıvıların bulaşmasını önler. Dolayısıyla, partneriniz doğru boyutta prezervatif kullanmıyorsa, bu partnerinizin prezervatifinin çok büyük olduğu ve kayabileceği ya da çok sıkı bir prezervatifin kırılabileceği anlamına gelebilir ve sizi yalnızca cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar ve HIV değil, aynı zamanda hamilelik riski altına sokabilir. Partneriniz doğru boyutta prezervatif kullanmıyorsa, prezervatif rahatsızlık verebilir ve hassasiyeti azaltabilir, bu da cinsel ilişki sırasında onları rahatsız edebilir ve bu da aşk hayatınızı etkileyebilir.

Bu nedenle, sadece bu yılki Dünya Kadınlar Günü'nde değil, seksin sadece daha eğlenceli değil aynı zamanda daha güvenli olması için partnerinizin doğru boyutta prezervatif kullandığından emin olun.

Prezervatif takmak zor olmalı mı?

Hayır. Prezervatifleri takmak asla zor olmamalıdır. Bir prezervatifi takmak zorsa veya çok sıkı geliyorsa, yanlış beden takıyorsunuz demektir, bu da seks sırasında yırtılma veya kayma riskini artırır. Prezervatifler rahat ama güvenli hissettirmelidir - siz veya partneriniz prezervatifin çok sıkı olduğunu hissediyorsanız, bir beden büyütmeniz gerekebilir. Güvenli seks yapmak için doğru boyutta prezervatif kullanmak önemlidir.

Hangi prezervatif boyutunu satın alacağımı nasıl bilebilirim?

Doğru boyutta prezervatif kullanıp kullanmadığınızı anlamanın en iyi yolu ereksiyon halindeki penisinizin genişliğini ölçmektir. Normalde penisin uzunluğu önemli değildir, çünkü bir prezervatif tüm penisi kaplayacak şekilde esnek bir şekilde uzunlamasına açılabilir. Genişlik, sizin ve partnerinizin güvenli seks yapabilmeniz için prezervatifin ne kadar iyi tutacağını etkiler.

Dünya Kadınlar Günü'nde partnerinizin penisini ölçmek için bu farklı yöntemlerden birini kullanın:

  1. Ölçüm uygulamamızla prezervatif boyutunu kolayca belirleyin.
  2. Pratik PDF ölçüm bandımızı yazdırın - basitçe yazdırın ve eşinizin penisini doğrudan ölçün.
  3. Pratik Prezervatif Boyutlandırıcıyı doğrudan evinize sipariş edin.
  4. Ya da bunu eski moda bir şekilde yapabilir ve bir cetvel veya şerit metre kullanabilirsiniz. Genişliği ölçmek için mezurayı partnerinizin ereksiyon halindeki penisinin etrafına sararak penisin çevresini mm cinsinden alın. Daha sonra boyut tablomuzu kullanarak bunu prezervatif boyutuna dönüştürebilirsiniz. Basitçe çapı bir cetvelle ölçün ve ardından tablodaki ilgili noktaya bakın.

Yeni bir çift ayakkabıda olduğu gibi, mükemmel uyumu bulmak için birkaç prezervatif denemelisiniz. Örneğin test kitlerimizle, sadece bir paket üçlü sipariş verebilir ve hangi prezervatifin en rahat hissettirdiğini öğrenebilirsiniz.

Partnerinizle daha güvenli seks hakkında nasıl konuşursunuz?

Partnerinizle daha güvenli seks hakkında konuşmanın bazen zor gelebileceğini biliyoruz, ancak sizin ve partnerinizin cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan, HIV'den ve hamilelik riskinden korunduğunuzdan emin olmak için bu önemli bir konuşmadır. İşte Dünya Kadınlar Günü'nde partnerinizle daha güvenli seks hakkında konuşabileceğiniz üç yol:

  1. Bu konuşmayı doğru zamanda ve yerde, dikkatiniz dağılmadan veya kesintiye uğramadan yaptığınızdan emin olun.
  2. Birbirinize karşı dürüst olun - korkularınız, cinsel geçmişiniz veya geçmişte aldığınız riskler hakkında partnerinizle açıkça konuşun. Bu sadece duygusal bağı ve yakınlığı artırmakla kalmaz, aynı zamanda seks sırasında ikinizin de daha rahat hissetmesini sağlar.
  3. Farklı doğum kontrol yöntemleri hakkında konuşun. Deneyebileceğiniz birçok farklı yöntem vardır - ancak prezervatifler çifte koruma sağlar, yani hem cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara hem de hamileliğe karşı korunursunuz.

Mister Size
Daha fazla makale

İyi seks mükemmel olmak zorunda değildir

Şimdi okuyun

Doğum kontrol hapı - seks sırasında gerçekten eşit haklar mı?

Şimdi okuyun

Prezervatif ve kayganlaştırıcı: seks işte böyle saat gibi işliyor

Şimdi okuyun