Skip to main content

Prezervatifi doğru takın: İlk seferde nasıl doğru yapılır ve en büyük hatalar

Prezervatifi doğru bir şekilde takmak seksin en önemli ama aynı zamanda en can sıkıcı kısmıdır, çünkü her zaman aptalca bir duraklama olur.

Bu kılavuz, prezervatifi sadece birkaç saniye içinde mükemmel bir şekilde takmanıza, sorunları tanımanıza ve en büyük hatalardan kaçınmanıza yardımcı olacaktır.

Ayrıca bunu her ikiniz için de nasıl daha keyifli ve hatta erotik hale getirebileceğinize dair bazı ipuçlarımız da var.

Bu yüzden en iyisi talimatları dikkatlice okumaktır, o zaman saat gibi takacağınızdan emin olacaksınız.

Doğru prezervatif takma - adım adım talimatlar

Bu 6 adımla, siz ve partneriniz güvenli tarafta olacaksınız ve prezervatif takmak çocuk oyuncağı olacak. Bu kılavuzda sünnet derisini 4. adımda ele alacağız, ancak sünnetliyseniz elbette bu adımı atlayabilirsiniz.

1. Paketin üzerindeki talimatları izleyin

Burada prezervatif takma talimatlarını okumuş olsanız bile, emin olmadığınız durumlarda her zaman prezervatif paketindeki talimatlara başvurabilirsiniz. Prezervatifi doğru şekilde takmak için ihtiyacınız olan tüm bilgileri orada bulacaksınız.

2. Prezervatif paketini yırtarak açın

Elinizde prezervatifin plastik paketi varsa, tırtıklı tarafını elinizle yırtarak açabilirsiniz. Bir köşesi çok iyi çalışmazsa, başka bir köşeyi test etmek genellikle yardımcı olur.

Paketi açmak için asla makas, bıçak, dişleriniz veya diğer keskin veya sivri nesneleri kullanmamanız çok önemlidir.

Bu, siz farkına varmadan prezervatife zarar verebilir.

3. Prezervatifi çıkarın ve doğru şekilde tutun

Paketi açtıktan sonra prezervatifi çıkarabilirsiniz.

Ancak çıkarmadan önce parmaklarınızın temiz olduğundan ve sperm ya da meni damlası olmadığından emin olun.

Eğer temas ettiyseniz, prezervatif kullanmanıza rağmen partneriniz hamile kalabilir.

Prezervatifi doğru şekilde tutup tutmadığınızı kontrol etmek için ucundan tutabilir ve prezervatifin dış halkasını hafifçe çekebilirsiniz.

Dış halka daha sonra küçük bir kenar oluşturuyorsa, doğru yoldasınız demektir. Sürekli bir yüzeye sahipseniz ve halkayı daha fazla aşağı çekemiyorsanız, yanlış yoldasınız demektir.

4. Eğer varsa sünnet derisini geri çekin

Sünnet deriniz varsa, şimdi bir elinizle mümkün olduğunca geriye çekme zamanı. Partneriniz de size burada 1 veya 2 eliyle yardımcı olabilir. Bu aynı zamanda ereksiyonun korunmasına yardımcı olur ve daha da eğlencelidir.

5. oturun ve açın

Neredeyse bitti! Şimdi prezervatifi penisinizin ucunda küçük bir şapka gibi tutarken ucundan tutun. Bunu yapmanın en iyi yolu başparmağınız ve işaret parmağınızdır.

Uçta hava kalmadığından emin olun, çünkü bu, taktıktan sonra prezervatifin patlama riskini artırabilir.

Hava dışarı çıktıktan ve sünnet derisi geri çekildikten sonra prezervatifi mümkün olduğunca açabilirsiniz. Tüm penis şaftını, yani penisin tabanına kadar kaplamalıdır.

6. Eğlenin

Prezervatif takıldı, ucundaki hava çıktı ve prezervatif sıkı mı? Harika, prezervatif kullanmanın doğru yolu bu, şimdi iki kişilik harika anlar için hazırsınız.

İşler yolunda gitmezse, en iyisi biraz kişisel kayganlaştırıcı eklemektir. Bu sadece ikiniz için de daha iyi hissettirmekle kalmayacak, aynı zamanda prezervatifin çok fazla sürtünme nedeniyle kırılmasını da önleyecektir.

Hangi kişisel kayganlaştırıcıların özellikle uygun olduğunu veya hiç uygun olmadığını buradan öğrenebilirsiniz.

Prezervatif takarken en sık karşılaşılan sorunlar

Prezervatif yanlış şekilde takılmıştır

Prezervatifi yanlışlıkla ters taktıysanız, penisinizin ucuyla daha önce temas ettiyseniz her zaman yeni bir prezervatif kullanmalısınız.

Bu çok önemlidir çünkü aksi takdirde prezervatifin dışında meni damlaları kalabilir ve bu da partnerinizi hamile bırakabilir.

Prezervatifin açılması zor veya sadece kısmen çıkıyor

Prezervatifin açılması zorsa, hiç açılamıyorsa veya sadece kısmen açabiliyorsanız, bunun nedeni 2 şey olabilir:

1. Prezervatifi yanlış şekilde taktınız
2. Yanlış prezervatif boyutuna sahipsiniz ve çok küçük bir prezervatifi açmaya çalışıyorsunuz

İlk durumda, yukarıda açıklandığı gibi yeni bir prezervatif kullanmalısınız. İkinci durumda, en geç bir sonraki seksinizden önce prezervatif boyutunuzu belirlemenizi tavsiye ederiz.

Doğru boyutta prezervatif kullanmak sadece prezervatifi açmayı çok daha kolay hale getirmekle kalmayacak, aynı zamanda güvenliğinizi artıracak ve seks sırasında duyumunuzu iyileştirecektir.

Burada prezervatif boyut unuzu belirlemenize yardımcı olacak bilgi ve araçları bulacaksınız.

Prezervatifi taktıktan sonra ereksiyon kayboluyor

Prezervatifi taktıktan kısa bir süre sonra ereksiyonunuzu kaybederseniz veya artık düzgün bir şekilde tutamazsanız, bu aynı zamanda prezervatifin çok küçük olduğuna dair bir işaret olabilir.

Bu nedenle bir kez ölçmenizi tavsiye ederiz.

Prezervatif çok büyükse

Prezervatifiniz çok büyükse, kolayca kayabilir, yeterince sıkı olmayabilir ve bu nedenle istenmeyen gebeliklere veya cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı herhangi bir koruma sağlamayabilir.

Bu yüzden her zaman doğru boyutta prezervatif kullandığınızdan emin olmalısınız.

Prezervatif takarken yapılmaması gerekenler - kaçınmanız gereken uygulama hataları

Kötü sürprizlerle karşılaşmamak için kesinlikle kaçınmanız gereken birkaç şey var. Bunların çoğu size açık gelebilir, ancak bunları unutmamalısınız:

Eski ve hasarlı prezervatifler

Son kullanma tarihi geçmiş prezervatifler, cüzdanınızda sıkıştırılmış veya çok uzun süre sıcakta bırakılmış prezervatifler vb. penisin üzerine değil, artık atıklara aittir.

Takmadan önce paketin ve prezervatifin hasarsız olduğunu kontrol edin. Paketin içinde hala sıkılarak çıkarılabilecek hava varsa, prezervatifi de atmalısınız.

Masaj yağı ve yağlı kayganlaştırıcılar

Prezervatifler yağdan nefret eder! Çünkü yağ, vazelin, tereyağı vb. ile birleştiklerinde kısa sürede gözenekli hale gelir ve çözülürler.

Bu yüzden seksten önce kendinize masaj yaparken dikkatli olmalısınız - sonrasında ellerinizde ve vücudunuzda genellikle hala yağ olacaktır. Aynı durum ellerinizi önceden nemlendirdiyseniz de geçerlidir. Bu konuda daha fazla bilgiyi kişisel kayganlaştırıcı ve prezervatif rehberimizde bulabilirsiniz!

Prezervatif boyutu çok küçük veya çok büyük

Aslında tam oturmayan bir prezervatifle seks yapmak hızla geri tepebilir. Tam oturmaz, neredeyse sadece güç kullanarak takılabilir, daha kolay patlar ve daha az hissedersiniz.

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve istenmeyen gebelik riskinden bahsetmiyorum bile. Bu yüzden her zaman doğru boyutta prezervatif kullanmalısınız.

Deneyimsiz başlamak

Daha önce hiç prezervatif takmadıysanız, her şeyi birkaç kez kendi üzerinizde uygulamak çok yardımcı olabilir. Bu size daha fazla pratik kazandıracak ve en önemli anlarda size çok yardımcı olacaktır.

Sadece kendinize daha fazla güvenmekle kalmayacak, aynı zamanda daha hızlı yapacak ve genel olarak daha iyi bir figür oluşturacaksınız.

Partneriniz daha deneyimliyse, o da sizin için çekme işlemini yapabilir.

Ayrıca prezervatifi ağzınızla takmak gibi özel özellikleri sadece partneriniz bunu nasıl yapacağını gerçekten biliyorsa ve sizin için risk oluşturmadan yapabiliyorsa yaptırmalısınız.

Prezervatifte zevk damlaları ve sperm

Parmaklarınızda meni veya sperm damlaları varsa ve bunlarla prezervatifin dışına dokunursanız, elbette bu korumanın sonu olur.

Bu yüzden ellerinizin temiz olması önemlidir.

Şüpheniz varsa, ellerinizi kısaca yıkayın. Ve eğer bir şeyler ters giderse, yeni bir prezervatif kullanın.

Prezervatifleri birkaç kez kullanın

Prezervatifiniz penisinizin üzerinden çekildikten sonra atılmalıdır. Boşalmış ya da boşalmamış olmanız fark etmez.

Prezervatif açıldıktan sonra kullanılmalı veya atılmalıdır.

Planlanmamış anal seks

Arka kapıya bir yolculuk yapmak istiyorsanız, bu sadece uygun hazırlık, uygun bir prezervatif ve yeterli kayganlaştırıcı ile mümkündür.

Aksi takdirde, sadece acı verici ve muhtemelen bu türden son macera olmakla kalmayacak, aynı zamanda sürtünme nedeniyle prezervatifin kırılma riski de yüksek olacaktır.

Ve bu her ne pahasına olursa olsun kaçınmak isteyeceğiniz bir şeydir. Bu yüzden kendinizi iyi hazırlayın ve ardından karıncalanma deneyimine başlayın.

Sonuç - prezervatiflerin doğru şekilde kaplanması

Özellikle ilk birkaç seferde prezervatifi düzgün ve hızlı bir şekilde takmak zor olabilir, bu da neredeyse her zaman küçük bir duraklamaya neden olur.

Ancak bu, sizi rahatsız etmesine izin vermeniz gerektiği anlamına gelmez. Bunun yerine, prezervatif takmayı özel bir an olarak kutlayarak bilinçli bir şekilde ön sevişmenize dahil edebilirsiniz.

Örneğin, partneriniz eliyle veya ağzıyla takma işini üstlenebilir ve "onu" sekse hazırlayabilir. Bu şekilde, bir zevk katilini sizi daha da heyecanlandıracak erotik bir ritüele dönüştürebilirsiniz.

Son olarak, en iyi şekilde korunduğunuzdan ve mümkün olduğunca çok eğlendiğinizden emin olmak için prezervatif boyutunuzu öğren menizi tavsiye ederiz.

Mister Size
Daha fazla makale

İyi seks mükemmel olmak zorunda değildir

Şimdi okuyun

Doğum kontrol hapı - seks sırasında gerçekten eşit haklar mı?

Şimdi okuyun

Prezervatif ve kayganlaştırıcı: seks işte böyle saat gibi işliyor

Şimdi okuyun