Skip to main content

Prezervatifler için tehlikeli olan sıcaklıklar var mı?

Prezervatifler sıcağa ve soğuğa nasıl dayanır? Prezervatifler yazın çok sıcak veya kışın çok soğuk saklanırsa ne olur? Prezervatifler için doğru sıcaklıklar hakkındaki tüm ayrıntıları bu makalede bulabilirsiniz.

Yaz aylarında prezervatifler

Genel bir kural olarak, prezervatifler uzun bir süre boyunca yalnızca maksimum 30°C'ye kadar olan sıcaklıklarda saklanmalıdır, bu da elbette yaz mevsiminde bazen zor olabilir. Ayrıca prezervatifleri sürekli olarak doğrudan güneş ışığı altında saklamamalısınız. Ancak, 40°C'ye varan aşırı sıcaklıklarda 3-4 gün gibi kısa süreli saklama, örneğin posta yoluyla taşıma sırasında, arabanızda veya bir paketleme istasyonunda sorunsuz bir şekilde mümkündür. Bu nedenle yaz aylarında bile prezervatiflerinizi online olarak sipariş edebilir veya seyahat ederken yanınızda götürebilirsiniz. Uzun süreli bir sıcak hava dalgası varsa ve örneğin eviniz çatı altındaysa ve daha çok bir kuluçka makinesine dönüşürse, prezervatiflerinizi buzdolabında da saklayabilirsiniz, çünkü bu onlara zarar vermez.

Prezervatifler kızgın güneşte veya aşırı sıcakta çok uzun süre saklanırsa, lateks zamanla giderek daha kırılgan hale gelir ve daha çabuk kırılabilir, bu nedenle örneğin prezervatiflerinizi yazın uzun süre arabanızın torpido gözünde bıraktıysanız, kullanmamanız daha iyi olur. Cüzdanınız veya el çantanız da prezervatifleri saklamak için iyi bir yer değildir, çünkü bunlar yazın genellikle çok sıcak olur.

Bu arada: Doğum kontrol hapının da yazın sıcaklık sorunu vardır; 30 derecenin üzerinde saklanmamalıdır, aksi takdirde doğum kontrol etkisini kaybedebilir.

Kışın prezervatifler

Prezervatifler dona dayanabilir mi? Evet, dayanabilirler. Düşük sıcaklıklar ve hatta don prezervatiflere hiçbir şekilde zarar vermez. Prezervatiflerin raf ömrü ne olumsuz ne de olumlu etkilenir. Örneğin internetten sipariş ettiğiniz için prezervatifleriniz kışın birkaç gün boyunca donmuş olsa bile, son kullanma tarihi ambalaj üzerinde belirtildiği gibi geçerli kalır.

Sonuç - prezervatifler nasıl saklanmalıdır?

Prezervatiflerinizi ışıktan uzak, serin ve kuru bir yerde saklayın; prezervatif ambalajı ışığa karşı iyi bir koruma sağlar. Normalde 30 santigrat derecenin altındaki sıcaklıklarda endişelenmenize gerek yoktur. Bir sıcak hava dalgası bekleniyorsa ve eviniz uzun süre çok sıcak olacaksa, buzdolabına geçebilirsiniz. Ancak taşıma sırasında kısa süreli yüksek sıcaklıklar prezervatife zarar vermeyecektir.

Mister Size prezervatiflerle ilgili diğer sorularınızın yanıtlarını SSS bölümümüzde bulabilirsiniz:

Mister Size
Daha fazla makale

İyi seks mükemmel olmak zorunda değildir

Şimdi okuyun

Doğum kontrol hapı - sekste eşitliği sağlamak için gerçekten doğru yol mu?

Şimdi okuyun

Prezervatif ve kayganlaştırıcı - böylece seks saat gibi işler

Şimdi okuyun