Skip to main content

Yavaş seks: nedir, nasıl çalışır ve faydaları nelerdir?

Yavaş seks sadece sıkıcı, yavaş seks mi? Kesinlikle değil! Biraz yanıltıcı olan bu ismin ardında erkekler ve kadınlar için bir erotizm, zevk ve yakınlık harikalar diyarı yatıyor. Ve hatta erektil disfonksiyonla ve ereksiyon olmadan da yavaş seks yapabilirsiniz.

Daha fazlasını öğrenmek ister misiniz? O halde okurken eğlenin!

Yavaş seks nedir?

Yavaş seks terimi biraz yanıltıcıdır, çünkü bu sadece daha yavaş seks yapmakla ilgili değildir.

Yavaş seks daha çok bilinçli olarak yavaşlamak, performans gösterme baskısını ortadan kaldırmak ve tutkulu zevk ve gerçek yakınlığa yer açmak için yatak odasından orgazm kovalamakla ilgilidir.

Özellikle bu günlerde, her şey her zaman daha hızlı, daha büyük ve daha iyi olmak zorunda ve bu tutum hızla yatağa kayıyor. Bu performans baskısı erkeklerin ereksiyon sorunları yaşamasına, kadınların artık orgazm olamamasına ve seksin bir bütün olarak tatmin edici olmamasına yol açabilir.

Yavaş seks tam da buna karşı koymaya yardımcı olur: kendinizi, bedeninizi ve partnerinizi yeniden doğru bir şekilde hissetmek ve orgazm olsun ya da olmasın seksten zevk almakla ilgilidir.

Yavaş seks için neye ihtiyacınız var?

Temel olarak, yeni bir şeyler deneme isteği ve (çok) zaman dışında hiçbir şeye ihtiyacınız yok. Sonuçta, her şey bununla ilgili:

Rahat bir zevk ve yakınlık için zaman ayırmak.

Prezervatif erkekler için çok faydalıdır çünkü daha uzun süre dayanabileceğiniz anlamına gelir. Her şeyi hissedebilmeniz, kan akışının bozulmaması ve her zaman hala orada olup olmadığını kontrol etmek zorunda kalmamanız için doğru boyutta prezervatif seçtiğinizden emin olun.

Temel olarak, yavaş seksin tadını çıkarmak için sizin veya partnerinizin ereksiyona ihtiyacı yoktur.

Yavaş seks nasıl çalışır?

Her şey sırayla:

Yavaş seks yapmanın doğru ya da yanlış bir yolu yoktur.

Başlamadan önce, tüm parazit kaynaklarını kapattığınızdan veya kaldırdığınızdan emin olmalısınız. Bu, akıllı telefonların, çalar saatlerin, televizyonların, bilgisayarların ve tercihen kapı zilinin bile kapalı olması gerektiği anlamına gelir. Saatleri ters çevirebilir, çıkarabilir veya bir kenara koyabilirsiniz.

Başlamadan önce tuvalete gitmeli, içecek bir şeyler almalı ve arada kalkmak zorunda kalmamak için birkaç bez veya havlu sermelisiniz.

Hazır olduğunuzda rahatlayabilirsiniz. Birbirinizi soyun veya yan yana çıplak uzanın, rahatlamaya başlayın ve varın. Daha sonra nasıl devam edeceğiniz tamamen size kalmış.

Parmaklarınızla veya dudaklarınızla vücutlarınızı yavaşça keşfedebilir, neyin iyi hissettirdiğini test edebilir ve uzun süre öpüşebilirsiniz. Ayrıca nazik masajlar veya kucaklaşmalarla yavaşça uyarılmayı artırabilirsiniz.

Yeni dokunuşlar deneyin, alışılmışın dışına çıkın, partnerinizin penisini veya vulvasını fazla hareket ettirmeden nazikçe tutmadan veya okşamadan önce başlangıçta klasik erojen bölgelerden kaçının.

Bu bölüm için yaklaşık 30 ila 60 dakika ayırmanızı öneririz.

Performans baskısı ve stres ereksiyon sorunlarının nedeniyse, bu süre onları çoktan ortadan kaldırmış olabilir. Siz veya partneriniz ereksiyon olmasanız bile, oyununuza çeşitlilik katmak için sonraki adımlara ve farklı pozisyonlara devam edebilirsiniz.

Ve ereksiyon olmasa bile, gerekirse penis yerleştirilebilir. Bunu yapmak için, varsa sünnet derisi geri çekilirken, bir elinizle şafttan ve diğer elinizle glanstan tutun. Penis daha sonra yumuşak bir tampona benzer şekilde yerleştirilir.

Aksi takdirde, hazır olduğunuzda veya öyle hissettiğinizde bağlayabilirsiniz. Yavaş seks için hangi pozisyonların özellikle uygun olduğunu birazdan anlatacağız.

Bağlandıktan sonra, eski kalıplara düşmemeniz özellikle önemlidir. Her şeyin birbirinizi hissetmek ve uyarılmanızı artırmakla ilgili olduğunu unutmayın. Bu (sert) bir ereksiyon veya sürekli hareket gerektirmez.

Yavaş seks için en iyi pozisyon hangisidir?

Çok fazla vücut teması, göz teması ve romantizme izin veren tüm seks pozisyonları idealdir:

Misyoner pozisyonu

Muhtemelen bu pozisyonu size açıklamamıza gerek yoktur. Ya erkek ya da kadın üstte yatar. Bu pozisyon kolaydır ve herhangi bir çaba sarf etmeden saatlerce tutulabilir. Öpüşme, okşama ve diğer tüm şefkat biçimleri burada değiş tokuş edilebilir.

Kaşık pozisyonu

Kaşık pozisyonunda ikiniz de yan yatarsınız. Erkek kadının poposuna arkadan hafifçe yatar, böylece onunla bağlantı kurabilir. Onu okşamak için mükemmel bir pozisyondadır.

Dehşete düşmüş melek

Dehşete düşmüş melek kaşık pozisyonuna benzer. Tek fark, her iki partnerin de bacaklarını bükmesi ve üst bedenlerine doğru çekmesidir.

Zen duraklaması

Zen duraklamasında erkek sırt üstü yan yatar ve bir bacağını hafifçe kadına doğru dönecek şekilde büker. Kadın da yüzünü erkeğe dönerek yan yatar ve bir bacağını erkeğin kalçasının üzerine koyar. Bu, her ikisinin de rahatça uzanmasına ve okşamak için bolca alan bırakmasına olanak tanır.

Lotus çiçeği

Lotus çiçeği için belirli bir esnekliğe ihtiyacınız vardır, ancak o zaman harika bir şekilde samimi ve hassas bir seks pozisyonudur. Önce rahat bir şekilde bağdaş kurarak oturur. Daha sonra bacaklarını onun etrafına sararken yavaşça üstüne oturur ve ona bağlanır. Bu şekilde, ikiniz de birbirinize sımsıkı sarılmışken birbirinizin bakışlarının ve dokunuşlarının tadını çıkarabilirsiniz.

Sihirli Dağ

Bu pozisyon için bir yığın yastık ve battaniyeye ihtiyacınız olacak. Vücudunun üst kısmı yığının üzerine gelecek şekilde uzanabilmesi için bunları yığın. Yığın, en ufak bir harekette çökmeyecek kadar sağlam olmalıdır. Erkek daha sonra kadının üzerine arkadan uzanır, böylece vücudunun üst kısmı kadının sırtında olur ve onunla birleşir.

Sonuç köpek stiline benzer, ancak daha fazla vücut teması ve daha rahat konumlandırma ile.

Normal seksin yavaş seksten farkı nedir?

Normal sekste odak noktası genellikle orgazmdır. Herkes olabildiğince hızlı, yoğun ve sık orgazm olmalıdır.

Yavaş seks tamamen duygu, yakınlık ve hassasiyetle ilgilidir. Orgazm hoş karşılanır, ancak keyifli ve tatmin edici bir zaman geçirmek için gerekli değildir. Bu, yerleşik kalıpları ve rutinleri kırmanın ve yeni deneyimler yaşamanın bir yoludur.

Yavaş seks sıkıcı değil mi?

Yavaş seksin sıkıcı olup olmadığı kişiye göre değişir. En iyisi bunu test etmek ve sizin için nasıl bir şey olduğunu görmektir. Bununla birlikte, birçok insan orgazm olmamış olsa bile yavaş seksin ne kadar yoğun ve tatmin edici olduğuna çok şaşırıyor.

Birçoğu daha da şaşırıyor çünkü penetrasyon olmadan bile bir doruk yaşıyorlar çünkü bu tür seksten uyarılma çok yüksekti.

Yavaş seks nereden geliyor?

Yavaş seks terimi ve uygulaması seks terapisti ve yazar Diana Richardson'dan gelmektedir. Çalışmalarında eski Çin ve Hint felsefelerini modern seksolojik bulgularla birleştirmiş ve çok sayıda kitap yazmıştır.

"Yavaş Seks - Aşk için Zaman Bulmak" kitabı da bunlardan biri. Bu kitapta, yaşlılıkta da aşkı, tutkuyu ve tatmin edici seksi deneyimlemenize yardımcı olabilecek egzersizleri ve illüstrasyonları paylaşıyor.

Yavaş seks hakkında sonuç

Yavaş seksi denediğinizde, cinsel yaşamınızı ve ilişkinizi dönüştürme ve tatmin edici bir erotik macera yaşama şansına sahip olursunuz. Partnerinize belki de daha önce hiç olmadığı kadar yakınlaşma şansı olabilir. Sonsuz orgazm kovalamacasını kırabilir ve gerçek yakınlığı deneyimleyebilirsiniz.

Gerçekten iyi seksin ne olduğu hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? O halde tatmin edici bir cinsel yaşam için 5 ipucu içeren makalemizi hemen okuyun!

Mister Size
Daha fazla makale

Prezervatifi düzgün takmak - can sıkıcı olmadan nasıl yapılır

Şimdi okuyun

Arkadaşlık+, birleşme, açık ilişki ve çok eşlilik - modern ilişki modellerinde ne var?

Şimdi okuyun

Ne kadar büyük ya da küçük olursa olsun - penisimi seviyorum

Şimdi okuyun