Skip to main content

İlk kez seks yapmak: Güzelleştirmek için ipuçları ve bilgiler

Bir erkek ya da kız arkadaşınız var ve yakında ilk kez birlikte olabilir misiniz ya da sadece daha fazlasını öğrenmek mi istiyorsunuz? O halde bu makalede ne düşünmeniz ve nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair en iyi ipuçlarını ve bilgileri bulacaksınız.

İlk seferiniz için gerçekten hazır mısınız?

Herhangi bir şey olmadan önce kendinize bu soruyu kesinlikle sormalısınız!

Baskı yok!

Yapmak istemediğiniz veya hazır olmadığınız bir şeyi asla yapmamalı veya birine yaptırmamalısınız. Henüz seks için hazır değilseniz bu tamamen normaldir.

Tüm arkadaşlarınız çoktan seks yapmış gibi hissetseniz bile ihtiyacınız olan zamanı ayırın. Kendinize ne kadar az baskı uygularsanız, biriyle ilk kez yatmanızın keyifli ve eğlenceli bir deneyim olma şansı o kadar artar.

Almanya'da ilk kez seks yapmak için ortalama yaş kaçtır?

Almanya'daki gençlerin çoğu ortalama olarak 17,2 yaşında ilk kez seks yapıyor. Kızlar için bu yaş 17,0 ve erkekler için biraz daha geç 17,4'tür. İlk kez ortalama yaşının son yıllarda yükselmeye devam etmesi dikkat çekicidir. 1998 yılında 15 yaşındaki kızların %29'u ve 14 yaşındaki erkeklerin %10'u ilk deneyimlerini yaşamışlardır.

Almanya'da kızların ilk kez ortalama yaşı

Aşağıda kızların yaşlarına ve daha önce seks yapmış olanların oranına göre kısa bir liste bulacaksınız:

  • 14 yaşındaki kızlar: Yaklaşık %2 ila %4
  • 15 yaşındaki kızlar: Yaklaşık %9 ila 13
  • 16 yaşındaki kızlar: Yaklaşık %26 ila 35
  • 17 yaşındaki kızlar: Yaklaşık %37 ila %69

Kızların %31 ila %63'ü 18 yaşında veya daha sonra ilk kez cinsel ilişkiye girmektedir.

Almanya'da ilk kez seks yapan erkeklerin ortalama yaşı

Aşağıda erkek çocukların yaşlarına ve daha önce seks yapmış olanların oranına göre kısa bir liste bulacaksınız:

  • 14 yaşında erkek çocuklar: Yaklaşık %3 ila 6
  • 15 yaşındaki erkekler: Yaklaşık %10 ila 21
  • 16 yaşında erkekler: Yaklaşık %35 ila 37
  • 17 yaşında erkekler: Yaklaşık %59 ila 64

Erkek çocukların %36 ila 41'i ilk kez 18 yaşında veya daha sonra cinsel ilişkiye girmektedir.

İlk kez seks yapmaya nasıl hazırlanılır

Biriyle ilk kez seks yapmanızı mümkün olduğunca keyifli hale getirmek için önceden yapmanız gereken birkaç şey var.

Doğum kontrolü hakkında konuşun

Cinsel ilişkiye girmeden önce doğum kontrolü hakkında konuşmak, gebelikleri ve CYBE'leri önlemek istediğiniz için son derece önemlidir.

Kadınlar veya erkekler için tam olarak hangi doğum kontrol yönteminin kullanıldığını netleştirin.

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar hakkında konuşun

Bu soru özellikle partneriniz daha önce seks yapmışsa önemlidir. Prezervatif kullanıp kullanmadıklarını sorun. Eğer kullanmadıysa, partnerinizin daha sonra CYBE testi yaptırıp yaptırmadığını sormalısınız.

Eğer böyle bir durum söz konusu değilse, kesinlikle prezervatif kullanmalısınız!

Prezervatif boyutunu belirleyin ve prezervatif satın alın

Partnerinizin daha önce seks yapıp yapmadığına bakılmaksızın, önerimiz her zaman doğru boyutta bir prezervatif kullanmanızdır. Bu sizi cinsel yolla bulaşan hastalıklardan ve hamileliklerden koruyacak ve bir erkek olarak biraz daha uzun süre dayanmanıza ve daha fazla eğlenmenize yardımcı olacaktır.

Doğru prezervatif boyutu sizi prezervatifin kaymasına veya patlamasına karşı da korur.

Ayrıca sizi diğer doğum kontrol yöntemleri veya cinsel yolla bulaşan hastalıklar hakkında yalan söyleyen partnerlerden de korur.

Mükemmel prezervatif boyutunuzu 4 basit adımda bulun

Prezervatifleri doğru kullanın

Doğru prezervatif boyutunu bulduktan sonra, elbette onu doğru şekilde kullanmalısınız.

Prezervatifinizi nasıl doğru şekilde takacağınızı buradan öğrenin.

Bunu okursanız, daha hızlı bir şekilde takabilir ve eğlenceli kısma geçebilirsiniz.

İsteğe bağlı: Kişisel kayganlaştırıcı seçin ve satın alın

Kayganlaştırıcı, gerginlik nedeniyle veya genel olarak yeterince ıslanmadıklarında ve iyi hissetmediklerinde kızlara yardımcı olabilir. Her şey yolunda giderse erkekler için de daha iyi hissettirecektir.

Kayganlaştırıcı hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Eğer eşcinselseniz (ya da başka bir şekilde) ve ilk kez anal denemek istiyorsanız, kayganlaştırıcı özellikle önemlidir. Anal seksi gerçekten iyi hale getirmek için göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey daha var.

Anal seksin ilk seferde nasıl işe yaradığını öğrenmek için burayı okuyun.

İlk sefer nasıl yapılır?

İlk seferin başlatılması

Muhtemelen çoktan birbirinize sarılmış, öpüşmüş ve hatta belki de ellerinizle diğer kişinin vücudunu okşamış ve keşfetmişsinizdir. Ya da belki zaten birbirinizle şakacı bir şekilde güreşmişsinizdir. Seksi de ilk kez aynı şekilde başlatabilirsiniz. Birbirinizi okşamaya başladıktan sonra, ellerinizi partnerinizin kıyafetlerinin altında gezdirebilirsiniz.

Soyunma ve ön sevişme

Vücudunuzun üst kısmından başlayın ve yavaş yavaş soyunun. Bunu kendiniz ya da doğru hissediyorsanız birbiriniz bile yapabilirsiniz. Arada öpüşebilir, sarılabilir ve tekrar konuşabilirsiniz.

Ön sevişme sırasında diğer kişinin vücudunu öpebilir, okşayabilir ve masaj yapabilirsiniz. Belki de penisi ağzınıza alabilir veya vajinayı yalayabilirsiniz. İyi hissettiren ve ikinizin de kabul ettiği her şeye izin verilir.

Vajinanız ıslandığında veya penisiniz sertleştiğinde vücudunuzun daha fazlası için hazır olduğunu anlayacaksınız. Devam etmeden önce her ikisinin de olması gerekir.

Prezervatif takın

Kadın ıslak, erkek sert ve bir sonraki adımı atmak mı istiyorsunuz? O zaman daha ileri gitmeden önce prezervatifi çıkarmanın ve takmanın zamanı geldi.

Penetrasyon ve daha fazlası

Daha sonra, penis vajinaya yerleştirilirken veya yerleştirilmeden önce erkek kızın üstüne yatabilir veya kız erkeğin üstüne yatabilir. Burada zaman ayırın ve adım adım daha derine inin, böylece her şeyin yeni duruma uyum sağlaması için zamanı olur.

Daha sonra penisin içeri ve dışarı hareket etmesi için kalçalarınızı hareket ettirebilirsiniz. Bunlar daha büyük veya daha küçük hareketler olabilir. Özellikle kızlar için, çocuğun alçakta kalması ve kasık kemiğini vajina ve klitorise sürtmesi daha güzel olabilir.

Ya sonra?

Bu arada birbirinizle konuşmalı ve koordinasyon sağlamalısınız. Şunun gibi kelimeler ve ifadeler kullanın:

  • Bu çok iyi.
  • Böyle devam edin.
  • Daha sıkı
  • Daha yumuşak
  • Daha hızlı
  • Daha yavaş
  • Daha derin
  • Çok derin değil
  • Şöyle deneyin...

Diğer kişinin vücuduna dikkat etmek de yardımcı olur. Hoşuna gidiyor gibi görünüyor ve hissediyor mu? O zaman devam edin. Emin değil misiniz? O zaman sorun.

Karşınızdaki kişiye kendini iyi hissettirmek, güvende olduğunu, sevildiğini ve takdir edildiğini hissettirmek özellikle önemlidir.

Orgazmdan kısa bir süre önce, muhtemelen mahrem bölgenizde bir tür karıncalanma hissedeceksiniz. Orgazm sırasında kaslar bazen çok gerilir veya titremeye başlar. Bunların hepsi tamamen normaldir.

Bir kişi diğerinden önce orgazm olursa, diğer kişi de ağız ve parmaklarıyla devam edebilir.

Ve gerçekten işe yaramazsa endişelenmeyin, ne kadar sık seks yaparsanız, o kadar "normal" ve daha iyi hale gelecektir.

"Hayır" ve "İstemiyorum" her zaman bir seçenektir

İster ilk kez ister 100. kez seks yapıyor olun, en önemli temel kural HER ZAMAN fikrinizi değiştirebileceğinizdir.

"Hayır" her zaman bir seçenektir.

"Bunu (artık) istemiyorum" her zaman bir seçenektir.

Bu hem kızlar hem de erkekler için geçerlidir, karşınızdaki kişiden ne kadar hoşlanıyor olursanız olun ASLA kendi isteğiniz dışında bir şey yapmamalısınız.

"Hayır", "Bunu (artık) istemiyorum" veya bunu söylemenin diğer yollarını kabul etmeyen veya sizi ikna etmeye çalışan insanlar seks yapmamalıdır!

İlk kez seks yapmak gerçekten nasıl bir şeydir ve nasıl hissettirir?

İlk kez seks yapmak duyguların havai fişeği olabilir. İnanılmaz derecede garip, alışılmadık ama aynı zamanda çok güzel ve zevkli olabilir. Her zaman vücudunuzu dinlemeniz ve yeterince zaman ayırmanız önemlidir.

İlk sefer acıtır mı?

İlk seferin acıyıp acımadığı tamamen farklıdır. Bazı insanlar hafif bir acı hisseder, bazıları ise hissetmez.

Her şeyin mümkün olduğunca sorunsuz gitmesini sağlamak için vajinanın her zaman güzel ve nemli olduğundan emin olmalısınız. Henüz değilse, ön sevişmeyi biraz daha uzatabilir veya su bazlı kişisel kayganlaştırıcı kullanabilirsiniz.

Anal seks de ağrısız olmalıdır. Özellikle burada bol miktarda kayganlaştırıcı kullanmalısınız.

Hiçbir koşulda yağ veya yağlı kayganlaştırıcı kullanmamalısınız, çünkü bunlar prezervatifi çözebilir ve enfeksiyonlara yol açabilir.

İlk sefer çok garip olabilir

Seksle ilgili her şey ilk birkaç seferde çok tuhaf gelebilir. Eğer sizin ve partnerinizin hiç deneyimi yoksa, hareketler size yabancı ve doğal gelmeyecektir.

Ayrıca ikiniz de çok gergin olduğunuz için hiç başlayamayabilirsiniz. Bu da tamamen normaldir.

Yaşadığınız hisleri ilk başta kategorize etmek zor olabilir ve hatta biraz rahatsız edici olabilir. Vücudunuzu ve verdiği sinyalleri dinlemeniz her zaman önemlidir.

Bir şey canınızı acıtıyorsa veya hoşunuza gitmiyorsa, siz ve partneriniz her zaman başka bir şey deneyebilir, durabilir veya ara verebilirsiniz.

Buarada: çok komik olabileceği için, gülmek ve konuşmak gerginliği ve endişeyi azaltmaya yardımcı olabilir ve gerçekten iyi gitmese bile iyi vakit geçirmenizi sağlayabilir.

Tanıdık olmayan kokular, tatlar, şekiller ve renkler

Okuldaki cinsel eğitim hepimizi kandırdı. Hiçbir vajina aynı kokmaz, aynı görünmez ya da aynı tadı vermez ve aynı şey penis için de geçerlidir.

Birçok vajinanın iç vulval dudakları daha uzundur, tıpkı bazı erkeklerin sünnet derisinin daha uzun olması gibi. Bazı vajinalar veya penisler diğerlerinden daha güçlü bir kokuya veya tada sahip olacaktır.

Ve bunların hepsi tamamen normaldir.

Seks nasıl hissettirir?

Vajina ve anüs mukoza ile kaplı olduğundan, dilinizi veya parmağınızı yanağınızın iç kısmında gezdirebilirsiniz. Seks kabaca böyle hissettirir.

Seks pornodaki gibi değildir

Çılgın pozisyonlar, penisi dibine kadar ağzınıza almak, ara vermeden saatlerce seks yapmak, hazırlıksız anal. Tüm bunları genellikle pornoda görürsünüz.

Gerçek ise ÇOK farklıdır. Porno filmlerdeki birçok pozisyon film için güzel olabilir, ancak kadınlar veya erkekler için rahat değildir ve iyi hissettirmez.

Anal seks gibi diğer birçok şey de çok fazla hazırlık, pratik ve her şeyden önce yaralanmaları ve acıyı önlemek için kayganlaştırıcı gerektirir.

Gerçek sekste daha fazla konuşma olur, genellikle sadece birkaç pozisyon kullanılır, bazen kahkahalar atılır ve bazen de işler yolunda gitmez ya da çok çabuk biter. Seks rekabetçi bir spor değildir ve olmamalıdır, ancak dahil olan herkes için güzel ve eğlenceli bir şeydir.

İlk kez seks için 12 hızlı ipucu ve bilgi

  1. Dilinizi, dudaklarınızı ve ellerinizi kullanın (dişlerinizi kullanmayın), vajina ve penis çok hassastır
  2. Ne yaptığınızı veya yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız, ağzınızı veya ellerinizi kullanın
  3. Yanınızda havlu veya mendil bulundurun
  4. Partneriniz geldiğinde titreyebilir
  5. Enfeksiyonu önlemek için daha sonra idrar yapmak için tuvalete gidin
  6. Düşündüğünden daha çabuk gelebilirsin
  7. İlk seferde gelmeyebilirsiniz (erkek olsanız bile)
  8. Bu sırada gülmek serbesttir
  9. Konuşmak ve nasıl istediğinizi, neyi sevip neyi sevmediğinizi söylemek önemlidir
  10. Henüz yeterince sert veya ıslak değil mi? Ya da çabuk mu boşalıyor? Ağız ve parmaklar yardım eder
  11. Sadece çok az kadın sadece penetrasyon yoluyla orgazm olur
  12. Susama ihtimaline karşı yanınızda su veya başka içecekler bulundurun

Sonuç: İlk kez seks yapmak

Partnerinizle ilk kez seks yapmak çok garip, alışılmadık ve hatta belki biraz korkutucu olabilir. Doğru hazırlık, yeterli zaman ve sabırla, biriyle ilk kez seks yapmak yine de harika bir deneyim olabilir.

Eğer tatmin edici bir aşk hayatı istiyorsanız, bir şeyi anlamanız gerekir: İyi seks mükemmel olmak zorunda değildir. Daha fazlasını öğrenmek için makaleyi şimdi okuyun.

Mister Size
Daha fazla makale

Prezervatifi düzgün takmak - can sıkıcı olmadan nasıl yapılır

Şimdi okuyun

Arkadaşlık+, birleşme, açık ilişki ve çok eşlilik - modern ilişki modellerinde ne var?

Şimdi okuyun

Ne kadar büyük ya da küçük olursa olsun - penisimi seviyorum

Şimdi okuyun